Selecteer een pagina
winkel-header-covid

Mondmaskers bestellen? Test altijd jou mondkapje.

Door de grote vraag naar mond en neus maskers zijn veel fabrikanten deze gaan produceren. Maar ze voldoen niet altijd aan de standaard eisen. Vaak worden er verschillende type benamingen en beweringen gebruikt die niet juist zijn. Hierdoor loopt de consument onnodig risico. In deze artikel proberen wij hier meer duidelijkheid over te geven.

Echte mondmaskers bestellen: chirurgische mondkapjes hebben 3 lagen:

1. Niet geweven polypropyleen stof SBPP

2. Meltblown niet geweven filter MBPP

3. Niet geweven polypropyleen stof SBPP

Goedkope namaak maskers hebben meestal 1 of 2 lagen en voldoen niet aan de standaardeisen.

echte mondmasker

Mondmaskers bestellen en testen, maar hoe?

Aangezien niet iedereen zomaar een labaratorische test kan laten uitvoeren om te zien of zijn of haar mondkapjes van goede kwaliteit zijn, hebben wij 3 tips om thuis deze test uit te voeren.

Test 1: Watertest

Pak de elastiekjes van je mondkapje vast en giet een halve glas water in. Als het water niet uitloopt dan heb je een momndkapje van goede kwaliteit en bescherming.

Test 2: Blaastest

Doe je mondkapje om en hou een aangestoken kaars of een aansteker voor je mond. Probeer vervolgens het vuur uit te blazen. Als dit niet lukt heb je een echte mondkapje en ben je beschermd.

 

 

Test 3: Vuurtest

Doe deze test nadat je de eerste 2 tests gedaan hebt, anders verspil je meer mondmaskers. Knip de masker door en haal het uit elkaar. Zijn het er 3 lagen? Dan heb je een goed masker! Maar is het ook een echte medische masker? Pak de middelste laag stof vast en probeer deze aan te steken met een aansteker of kaars. Als deze in een keer vlam vat dan heb je geen goede masker. De echte stof moet als het ware smelten en stukje bij stukje verbranden.

Mondmaskers bestellen doen je bij Nekli.nl